Back to homepage
30 september 2022

In Praktische info

De parcours; een uitzonderlijk natuur

De parcours; een uitzonderlijk natuur

Sinds 2022 heeft Hunger Race nieuwe parcours! Nieuwe sensaties in een uitzonderlijke natuur met ongelooflijke uitzichten.

Ontdek hier de gpx en pdf routes van de parcours! De parcours worden waarschijnlijk een beetje aangepast om ze nog beter te maken 😉

Om deze parcours te creëren, hebben we contact opgenomen met de besten; Jean Adnet, van Sabots de Godefroy, een wandelclub in Bouillon, en Christophe Dardenne, die zeer vertrouwd is met kaarten, routes en mountainbiken 😉

RELAX & COSTAUD parcours: de route voor deze twee cursussen is hetzelfde, het enige verschil is dat de “Relax” het wandelend doen en de “Costaud” door te lopen. Je begint met 9,67km gevolgd door 7km kajakken. Vervolgens berei je het kasteel van Bouillon over 9,33 km om de dodenrit te beginnen. Je eindigt met 2 km om de finish in Morsehan te bereiken onder applaus en trots van je supporters en het organisatieteam.

Cumulatieve klim: 644m.

EXTREME parcours : hier is de start van het parcours hetzelfde behalve dat je na de dodenrit 19,7 km aflegt via de brug van Cordemois en het onvermijdelijke graf van de reus voordat je de finish bereikt in Morsehan waar je wordt verwelkomd door je supporters en het organisatieteam.

Cumulatieve klim: 1297m.

Christophe deelt met ons de sensaties die je tijdens deze cursus zult ervaren;

“Toen SOS Faim me contacteerde om deel te nemen aan de creatie van de Hunger Race-parcours, dacht ik dat ik veel geluk had!

Ten eerste omdat ik graag bijdraag aan dit doel en ten tweede omdat het kader dat Bouillon en de Semois bieden prachtig is en zich perfect leent voor een dergelijk evenement!

Jean, gepassioneerd door zijn streek en een zeer actief lid van zijn wandelclub Les Sabots de Godefroy, had het terrein al goed voorbereid en Hunger Race zal ook u, buiten de sportieve prestaties voor sommigen, laten genieten van de betoverende omgeving van het land van Bouillon, waarbij elk stukje macadam als de pest vermeden wordt! 🏃🏼

Ik wens u evenveel plezier met het bewandelen van deze paden als ik met het spotten ervan! 🤩

Het parcours is gebaseerd op 2 gemeenschappelijke routes voor alle afstanden (Relax, Costaud en Extreme), afgewisseld met een kajaktocht, om uit te komen op de top van het kasteel, vanwaar u met rillingen en/of verrukking zult duiken, hangend in uw harnas!

De meest extreme (waaghals?) van de 40 km gaat dan weer op pad voor een nogal pittige lus van 20 km 😉 , terwijl de anderen een laatste inspanning moeten leveren om de finishboog te bereiken.

Het parcours voor alle afstanden is bedoeld om voor iedereen toegankelijk te zijn, zodra de start is gegeven, klimt het mooi op de hoogten van de oevers van de Semois. In de bochten van het pad zult u zich verbazen over het uitzicht over de vallei! Deze eerste cursus eindigt met een speelse afdaling over een pad dat u naar Dohan brengt, waar u voorraden vindt en uw kajak start.

Vertrek van de kajak

Kajak aankomst

Eenmaal uit het water bij Saty heeft u de gelegenheid om bij te tanken voordat u de terugweg naar Bouillon aanvat, uitsluitend over paden en wegen. Een glooiend parcours met beperkte hoogteverschillen, midden in de natuur, dicht bij de betoverende oevers van de Semois, om vervolgens vlak bij de finish te arriveren in Bouillon waar u over de kades zult paraderen alvorens de trappen te beklimmen die naar het beroemde kasteel van Sire Godefroy leiden!

Terug op de grond na de grote duik, zullen Relax en Costaud een laatste en korte inspanning leveren om de finishboog over te steken en te genieten van de sfeer! 🎉

De Extreme begint aan zijn lus van 20 km, en het is hier dat de kuiten zullen opwarmen

Een paar honderd meter langs de Semois om weer in vorm te komen, dan is het de aanval van de 1e lange klim naar Corbion, het hoogste punt van de lus. De beloning? De passage langs het welbekende “uitzichtspad”, alvorens zich naar de brug van de Moulin de l’Epine te storten en van oever te veranderen. Daarna volgt een 2e klim in etappes, met een laatste climax bij de verversingspost tegenover het bekende maar nog steeds schitterende uitzichtpunt van de Reuzentombe!

Een doorgang naast de Chapelle de Botassart, dan duikt u het bos in om heel snel de 3e klim, in de richting van Curfooz die u achter u laat om het dalende profiel van de GR14 te nemen, tot u Christus aan zijn kruis ziet, de laatste steile klim om u naar de belvedère en zijn 161 treden te leiden. U bent vrij om ze te beklimmen voordat u aan de afdaling naar Bouillon begint over een leuk parcours met prachtige uitzichten, waarbij u onder het kasteel doorgaat en de finish bereikt, in een vurige sfeer en met respect voor UW prestatie!”

 

Bedankt, Christophe!

 

 

 

 

Ander nieuws

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van Hunger Race.