Back to homepage
19 februari 2017

In Tips voor inzameling

“Wij hebben 1825 euro opgehaald met zelfgemaakte limoncello”

“Wij hebben 1825 euro opgehaald met zelfgemaakte limoncello”

Geen idee hoe je de centen voor Hunger Race bij elkaar krijgt? Pierre-Yves deelt zijn geheim: zelfgemaakte limoncello! 

Hoe ben je op het idee gekomen om limoncello te maken om geld in te zamelen?

Ik nam een paar jaar geleden deel aan de Oxfam Trailwalker. Mijn ploeg en ik zaten samen om ideeën te vinden voor de geldinzameling. Tijdens onze brainstorming haalde ik mijn zelfgemaakte limoncello boven die bij mijn vrienden meestal wel in de smaak valt. Mijn ploegmaten vonden hem zo lekker, dat we besloten om er meer van te maken en aan onze kennissen te verkopen.

En dat werkt?

Absoluut: we haalden er maar liefst 1825 euro mee binnen! We hebben 150 liter gemaakt en aan onze familie, vrienden, collega’s en kennissen verkocht. We vroegen 15 euro per fles van 75 cl. De kostprijs? 5 euro… je hoeft enkel de grondstoffen en de flessen te kopen. In die prijs zitten trouwens ook nog de etiketten: die hebben we zelf gemaakt en met melk geplakt zoals wel eens met wijnflessen gedaan wordt.

Mogen de deelnemers van Hunger Race jouw recept kennen?

Het recept komt van mijn familie uit Italië… Maar goed, voor Hunger Race geef ik ze vrij. Het is zeer eenvoudig. Je hebt enkel een paar basisingrediënten nodig: onbehandelde (bio) citroenen, alcohol van 95°, suiker en water.

Leg de zeste van 8 citroenen in 1 liter alcohol van 95° en bewaar één week lang in het donker en op kamertemperatuur. Waar je wel op moet letten, is dat je enkel het gele gedeelte van de schil neemt, niet het witte. Gebruik dus zeker een fijnschiller.

Een week later is het tijd om af te werken:

  • Filter het mengsel van alcohol en citroenzeste.
  • Maak suikersiroop. Je brengt hiervoor 1,5 liter water aan de kook. Voeg er 700 gr suiker toe, meng goed en laat het geheel afkoelen.
  • Eens de siroop koud, meng je die met de gefilterde citroenalcohol.

En klaar is kees! Nog even meegeven: limoncello is het lekkerst wanneer bewaard in de vriezer.

Wil je meer weten hierover? Contacteer Pierre-Yves.

 

Ander nieuws

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van Hunger Race.